POiana lui Iocan 2.0

Practica Online

Andrei Stipiuc

Practica Online - semestrul al II-lea. Tema de semestru

Salut!

Activitatea pentru cel de-al doilea semestru se va concretiza intr-o singura tema de semestru.

Tema este: Alcatuiti o recenzie pentru un (asa-zis) gadget personal (telefon mobil, PDA, Ebook, Notebook). Recenzia consta din doua parti. Prima parte, cea scrisa, trebuie postata pe blogul personal din cadrul Ning. Cea de-a doua parte, a carei finalitate este prezenta pe un site (ning sau altceva - inca nu m-am gindit, dar va voi anunta pe parcurs) a unui video cast. Cu alte cuvinte, pentru cea de-a doua parte a temei aveti de alcatuit un scurt film video despre acelasi gadget.

Recenzia scrisa trebuie sa contina in jur de 3000 - 3500 de caractere, lista cu bullets (UL), 2-3 linkuri si 2-3 imagini realizate de voi.

Pentru ca nu ne vom axa pe productia video, pentru partea de realizare a filmuletului, puteti folosi in modul "one shot - o singura incercare", evident, dupa citeva repetitii, fie o camera foto cu functie de inregistrare video, fie o camera Web, fie, ideal, chiar o camera video. Puteti sa va ajutati intre voi, de exemplu un coleg va filmeaza in timp ce realizati recenzia dispozitivului, dupa care schimbati rolurile si filmati voi in timp ce colegul realizeaza recenzia. Am sa va pun la dispozitie citeva softuri, precum si, pentru cazurile nefericite in care nu beneficiati de nici un mijloc de inregistrare video, citeva camere Web din G110, pe care vi le voi da pe semnatura si pe care va trebui sa le returnati dupa realizarea proiectului.

Recenzia trebuie sa acopere informatii despre dispozitivul recenzat cu date si detalii despre:

- firma producatoare
- comparatie cu modele ale altor producatori, dar din aceeasi gama - de acelasi calibru
- date tehnice
- raportul pret-calitate
- experiente personale
- sfaturi, tips & tricks, tutoriale

Filmuletul, de 2 minute, trebuie sa scoata in evidenta aceleasi date, fiind in tandem cu recenzia scrisa. Ambele parti (cea scrisa si cea video) vor fi concepute sa apara impreuna pe aceeasi pagina Web. (Voi reveni cu informatii.)

Deadline: 25 mai, 5 mai, (vezi Actualizarea) insa puteti termina proiectul mult mai devreme si va puteti lua de o grija la aceasta disciplina, concentrindu-va mai mult pe alte lucruri interesante (de exemplu pe licenta ;) )

Desi puteti filma cu cele mai neprofesionale dispozitive, nu uitati citeva dintre tehnicile video invatate de la Alex Condurache. Aplicati-le acolo unde e posibil.

Bafta!

Exemple:

- pe partea scrisa: 1a, 2a

- pe partea video: 1b, 2b

P.S. Nu as vrea sa ne complicam cu restante si alte incurcaturi cu licenta, insa, spre deosebire de finalul primului semestru, tin sa mentionez ca fara aceasta tema nu veti putea absolvi la Practica Online.

----------------------------------
Actualizare: 12 martie 2008

Am modificat deadline-ul pentru ca am inteles, oficial, ca scoala se incheie pentru anii terminali pe 11 mai.

Share

Reply to This

Replies to This Discussion

Haideti sa incercam sa uploadam filmuletele aici, pe Ning, in sectiunea Videos>Add Video. Daca intimpinam dificultati, ne vom intilni in G sa le string. Voi veti veni cu filmuletele pe stick-uri, cd-uri, dvd-uri, iar eu imi voi aduce laptopul sa le adun. Voi anunta si o data pentru intilnire daca, repet, uploadarea clipurilor aici ne va da batai de cap.

Reply to This

Exista o problema la uploadarea filmuletului. Andrei, ma chinui de dimineata si tot nu merge :( Poate suntem prea multi care uploadam in acelasi timp, nu stiu. Poate pot sa ti-l aduc in G-uri sau sa ti-l transmit prin alta modalitate?

Reply to This

Buna seara. As vrea sa stiu daca s-a stabilit o data pentru cei care nu au reusit sa posteze filmuletul din motive tehnice. Va multumesc.

Reply to This

Inca nu.

Reply to This

Tot din motive tehnice eu impreuna cu Ioana Bacaoanu nu am reusit sa postam filmuletele. Ce putem sa facem in acest caz?

Reply to This

Pentru stringerea recenziilor video a celor care nu au reusit sa le posteze in poiana am fixat data de 16 mai, vineri, ora 16:00, G110. Va astept!

Reply to This

Note Practica Online, semestrul al II-lea
Alupului Ana Maria 9.5
Archip Andreea 8.5
Arnautu Roxana 9
Avadani Petronela 8
Avadanoaie Carmen 9
Bacaoanu Ioana 9.5
Baciu Maria
Balan Oana 8
Bordeianu Silviu
Botezatu Tania
Bratec Roxana
Budescu Roxana 9.5
Burca Vlad 9
Bursuc Anamaria 9
Caldaras Bianca 9
Chersan Casian 8.5
Chiriac Andreea 9.5
Chirila Raluca
Chiru Dana
Cirneci Florentina 9
Ciuraru Adina 8.5
Coada Diana
Comanescu Andreea 9.5
Condurat Emanuela 8.5
Cosau Elena
Curelaru Gabriela 9.5
Daschevici Carolina
David Ana Maria 8.5
Dobrea Andra 8.5
Dospinescu Alin 9
Fantaziu Ionut 9
Gheorghe Sebastian 9
Grigorica Georgeana 9
Grigoriu Bianca 9
Hriscu Ana Maria 9
Iepuras Tatiana 9.5
Ilinca Claudia 9.5
Ivan Ioana 9.5
Jimbu Oana 9
Lechovolea Laura 9
Luchian Irina 9.5
Lupuca Raluca 8
Manea Monica 9.5
Manole Manuela 9
Mihaila Alexandra 9.5
Mihaila Fredina 9.5
Mihalache Cristinel
Miron Smarandita
Munteanu Carmen 9.5
Murariu Florin
Muset Ion
Mutu Mariana 10
Nechita Cristina 8.5
Necula Monica 9.5
Neghina Dana 9
Obada Mihaela
Opait Nicoleta 8.5
Popescu Gabriela 8.5
Raciu Ionela 9.5
Rotariu Ioana 9
Sculita Catalina 9
Serban Simona 10
Stefan Oana 9.5
Stoica Iustina 9
Stratulat Consuela 9.5
Susanu Mihaela 8.5
Tarba Florin
Tibu Geanina
Tomulescu Adina 9.5
Velnic Livia 9
Vernica Larisa

Mentiuni
Mi-a placut cel mai mult prezentarea Simonei Serban si cea a Marianei Mutu, care au respectat toate criteriile mentionate de mine in preambulul acestei teme.
Am scazut in general pentru recenziile care nu atingeau 2 minute, pentru cele impersonale (de tip montaj de slideuri cu text, fara vocea autorului) si pentru cele care nu dadeau suficiente informatii despre produsul prezentat.
Nu am scazut pentru lipsa vreunui montaj sau pentru calitatea imaginii/sunetului, decit acolo unde aproape nu se distinge deloc despre ce dispozitiv sau ce caracteristici este vorba.
P.S. De ce unii vorbesc ca la stiri? ;))
P.P.S Unde nu exista prezentarile, va ramine nota de la Alex Condurache / 2

Reply to This

RSS

About

Andrei Stipiuc Andrei Stipiuc created this social network on Ning.

Create your own social network!

© 2009   Created by Andrei Stipiuc on Ning.   Create Your Own Social Network

Badges  |  Report an Issue  |  Privacy  |  Terms of Service